Zamieszczone przez HAKSIU
Zobacz wpis
[O2FL] Głośniki w tylnych drzwiach
Zwiń
X
-
Chodziło mi o to, że jak są szyby z tyłu w prądzie to w słupku są wtyczki, do których wpina się piny. Jak nie ma szyb elektrycznych to trzeba kupić wtyczki do ramki w słupku.
-
-
Niestety ale musisz ciągnąć od radia.Zamieszczone przez HAKSIU Zobacz wpisczyli jeżeli mam tylne szyby w prądzie to i mam instalację pod głośniki i nie muszę od radia ciągnąć? to ułatwia prace do levelu easy...ale czy tak jest?
Zostaw komentarz:
-
-
Witam .Też zbieram graty do mojej Ambiente z 2010r...zaciekawiła mnie Twoja wypowiedź na temat instalacji ...czyli jeżeli mam tylne szyby w prądzie to i mam instalację pod głośniki i nie muszę od radia ciągnąć? to ułatwia prace do levelu easy...ale czy tak jest?Zamieszczone przez koleś Zobacz wpisChciałem jeszcze dodać, że jak z tyłu są szyby na korbki to w słupku nie ma złącza do podłączenia głośnika. Trzeba kupić gniazdo do ramki w słupku i wiązka głośników w drzwiach musi mieć wtyczkę.
Przy elektrycznych szybach z tyłu wystarczą same piny na kabelkach głośnikowych.
Zostaw komentarz:
-
-
Czy ktoś może się wypowiedzieć na temat tych głośników?? czy jakość dźwieku bedzie lepsza niż w standardowych??
Zostaw komentarz:
-
-
Chciałem jeszcze dodać, że jak z tyłu są szyby na korbki to w słupku nie ma złącza do podłączenia głośnika. Trzeba kupić gniazdo do ramki w słupku i wiązka głośników w drzwiach musi mieć wtyczkę.Zamieszczone przez Angel Zobacz wpisNiestety trzeba poprowadzić nowe wiązki bo ich nie ma
Przy elektrycznych szybach z tyłu wystarczą same piny na kabelkach głośnikowych.
Zostaw komentarz:
-
-
W opolskim mogę pomóc zakładając głośniki na tył. Niestety trzeba poprowadzić nowe wiązki bo ich nie ma.
Jak coś to mieszkam w Brzegu.
Zostaw komentarz:
-
-
Witam wszystkich.
Panowie odświeżę trochę temat. Kilka dni temu kupiłem Octavie II 2013. Na moim radiu/navi jest napisane AMUNDSEN MP3. Głośniki mam właśnie tylko z przodu, jakość muzyki z oryginalnych płyt audio to jakieś nieporozumienie. Przed Skodą miałem stare e90 z 2006 roku, również z dwoma głośnikami z przodu, plus jednym w tylnej pólce, mimo to audio bez porownania. Stąd moje pytania. Czy mógłbym obecne głosniki calkowicie wymienic (te z przodu) i dodatkowo doposażyć auto w głośniki w tylnych drzwiach? Czy możecie polecic jakies profesjonalne zaklady w woj. opolskim lub dolnoslaskim zajmujace sie takimi rzeczami?? Czy w ustawieniach radia po doposazeniu auta w tylne glosniki bede mogl ustawiac "tyl-przod"?? Czy koszta takiej "zachcianki" sa duze? Nie musi to byc Hi-Endowe granie, chodzi mi tylko o dobry dzwiek. Pozdrawiam.
Zostaw komentarz:
-
-
-
jeżeli oryginał to potrzebujesz ułożyć przewody pomiędzy radiem i słupkami B następnie słupek B - głośniki to wszystko x2 (strona P i L) długości musisz sobie sam zmierzyć
głośniki 1Z0035411C 2 szt
gwizdki 1Z0035411P 2szt - gwizdki są razem z wtyczkami
wtyczki:
4D0972704 x2 - głośniki
3B0972712 wtyczki do gwizdków (instalacja w drzwiach) x 2
1Z0972734 i 1z0972724 słupek B x2 (są to dwuczęściowe kostki)
piny do wtyczek ale nie pamiętam numerów
nity do głośników 8 szt.
opaski
Zostaw komentarz:
-
-
Ktoś podpowie co dokładnie trzeba dokupić żeby dołożyć te głośniki na tył.
Zostaw komentarz:
-
-
Hej jaki gołosnik polecacie na tył?? mój wysiadł i pomyślałem o montażu nie oryginalnego, może był by lepszy dźwięk... jaka firma, model? ktoś coś poleca? może komplet z tymi dystansami na drzwi... zapomniałem dodać że mam dynaudio... dziękuję pozdrawiam
Zostaw komentarz:
-
-
:shock:Zamieszczone przez grzesrsmyślałem ze głośnik montuje się do podnośnika szyby
Zostaw komentarz:
-
-
juz wiem , myślałem ze głośnik montuje się do podnośnika szyby , a jednak jest inaczej niz z przodu , czyli montuje go do karoserii
Zostaw komentarz:
-
-
To musisz zaopatrzyć się w głośniki, założyć okablowanie, podłączyć to ze sobą i nasłuchiwać dźwiękówZamieszczone przez grzesrschodzi o to ze ich fabrycznie nie posiadam w tylnych drzwiach. a chce j. zzałożyć
Zostaw komentarz:
-
-
chodzi o to ze ich fabrycznie nie posiadam w tylnych drzwiach. a chce j. zzałożyć
Zostaw komentarz:
-
-
Głośniki są przynitowane. Jak chcesz wymienić, to rozwiercasz nity i dajesz nitonakrętki, na to dystans i dopiero głośnik. Jak Ci się nie chce albo nie masz nitownicy, to przykręcasz na zwykłych śrubkach.
Edit ...
Doczytałem. Oczywiście dziury są.
Zostaw komentarz:
-
-
a do zamontowania głośników z tyłu trzeba wiercić otwory pod głośniki czy są już wywiercone ?
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez akordeonpostanowiłem wygłuszyć sobie drzwi taśmą dekarskąTaśmy dekarskie są na bazie składników bitumicznychZamieszczone przez voithmeni latem jak samochód sie mocno nagrzewał w środku był dziwny zapach
W gorące dni inhalacja jak się patrzy-wącha :!:
Oby nie. :szeroki_usmiech
Zostaw komentarz:
-
-
akordeon, kiedyś tak samo w VW Polo zrobiłem
i latem jak samochód sie mocno nagrzewał w środku był dziwny zapach
.
Zostaw komentarz:
-
-
Panowie ja odpuściłem na kilka miesięcy temat audio ale 3 tygodnie temu z braku zajęcia w weekend postanowiłem wygłuszyć sobie drzwi taśmą dekarską
kupiłem dwie rolki taśmy soudala 10m, zdjąłem boczki z przodu, odtłuściłem powierzchnie i przykleiłem wygłuszenie.
Cała operacja zajęła mi jakieś 3 godziny, 2 h bawiłem się z drzwiami kierowcy a godzine z tymi pasażera bo już miałem jakieś doświadczenie :lol:
straty to dwa zatrzaski nie wpływające na to jak mocno trzyma się boczek więc nie czekałem do poniedziałku, żeby kupić nowe tylko przykręciłem boczek bez nich. 3h zabawy i 90 zł a różnica bardzo mocno odczuwalna
Zostaw komentarz:
-
-
Do tyłu wejdą max 16.5 tylko przy tym rozmiarze będziesz musiał przerobić troszkę dystans żeby schował się pod tapicerkę drzwi,Zamieszczone przez jellyWitam
Czy koledzy którzy montowali głośniki w tylnych drzwiach moga mi powiedzieć jakiej średnicy sa głośniki?? Tez chcę dołożyć, ale nie chce 2 razy zdejmować tapicerki drzwi
pamiętaj żeby wygłuszyć od razu całość inaczej szkoda czasu bo efekt mizerny
Zostaw komentarz:
-
-
georgg, dziękuje. pytalem bo pamietam ze kiedyś czytalem o opcji z sama instalacja ze byla dostępna ale chyba właśnie jako opcja a nie jako wersja wyposażenia
Zostaw komentarz:
-
-
voithmen, jeżeli nie ma głośników z tyłu to nie ma też pod nie instalacji.
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: